ING Cedar Kogler

Kunstwerk Kogler ING Cedar

The art of signing

ING Art Management, opdrachtgever van dit project, houdt zich ondermeer bezig met kunstaankopen en -opdrachten. Deze actieve en gereputeerde speler in de kunstwereld vroeg de vermaarde Oostenrijkse kunstenaar Peter Kogler een werk te ontwerpen voor het in 2019 gerealiseerde ING-hoofdkantoor Cedar in Amsterdam. Het spectaculaire resultaat was een labyrintisch spel van grafische buizen, beginnend in de parkeerkelder en doorlopend via het trappenhuis en de buitenwanden van de liftkern naar de begane grond en de eerste verdieping,

ING Cedar Kogler
ING Cedar Kogler

Van digitaal bestand naar 350m2 DsignTex Wallcovering

Kort samengevat werd aan ons gevraagd het kunstwerk te vertalen naar een functionele en duurzame wandafwerking. De fijne detaillering van het ontwerp was daarbij een uitdaging en vroeg om een bijzonder hoge mate van precisie bij de uitvoering die volledig naadloos en zonder overlappingen is uitgevoerd. Het kunstwerk is 100% zwart/wit geprint op een drager die voldoet aan de strengste certificeringen betreffende brandveiligheid en die optimaal reinigbaar is.

ING Cedar Kogler
ING Cedar Kogler
ING Cedar Kogler

De rol van DsignMarking

We namen de eindverantwoording voor het complete project en waren vanaf aanvang van het bouwproces betrokken bij alle besprekingen over de uitvoering. We hielden daarbij nauw contact met architect, opdrachtgever en met Peter Kogler. Van groot belang was een nauwkeurige maatbepaling om met behulp van maquettes tot de juiste opmaak van productiebestanden te komen op basis van het aangeleverde artwork. Na dit intensieve voortraject volgde eind 2019 de complete productie, waarna de montage plaats vond. De kroon op het werk.

ING Cedar Kogler
ING Cedar Kogler
ING Cedar Kogler
DsignMarking logo

Volg ons op social media

Nieuwsbrief

Laat je inspireren

Contact

Hangarweg 2
2241 TZ  Wassenaar
Nederland

+31 70 511 9999
info@dsignmarking.nl
Vacatures
Disclaimer