Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum

Werken aan een beter ziekenhuis

Voor Haaglanden Medisch Centrum hebben we het design en de realisatie van de wayfinding verzorgd. Door middel van visual branding en signing werken we bovendien aan een beter ziekenhuis. We geven op een heel positieve invulling aan het HMC merkgevoel. Voor HMC Westeinde en HMC Antoniushove zijn de complete ziekenhuizen voorzien van nieuwe bewegwijzering. Daarvoor moesten we wel de concurrentieslag aan met vijf andere aanbieders. DsignMarking scoorde het hoogst op probleemoplossend vermogen. In een dedicated werkgroep hebben we vervolgens in een eerste fase een voorlopig ontwerp met verschillende grafische uitwerkingen gepresenteerd. Daarna volgde een definitief ontwerp inclusief een prijstechnisch voorstel. Uiteindelijk leidde dit tot een complete uitrol in minder dan een week voor de implementatie van duizenden borden.

Haaglanden Medisch Centrum
Haaglanden Medisch Centrum

Kies je kleur

De vraag vanuit het ziekenhuis was om de bezoekersstromen zoveel mogelijk te scheiden via de bouwdelen A, B en C. Deze scheiding is tot stand gekomen door middel van een effectief sturend kleurgebruik. Rood, groen en blauw. Het resultaat hiervan is een veel gelijkmatiger belasting van de verschillende lifthuizen. De bezoeker vindt de bestemming op de informatieborden bij de entree. De bestemming wordt aangeduid met een kleur, waarmee de juiste lift wordt bereikt. Daarna kiest de bezoeker een etage om de juiste verdieping te bereiken. Na het verlaten van de lift op de juiste verdieping volgt de bezoeker de verwijsborden om vervolgens bij de eindbestemming te komen. Voor de bewegwijzering zijn behalve zuilen ook aluminium borden met inserts gebruikt waardoor de informatie eenvoudig muteerbaar is.

Het verhaal gaat dat het HMC ooit, samen met andere ziekenhuizen, routes heeft uitgestippeld voor mystery guests. Van entree tot bestemming. HMC Westeinde zou daarvan de winnaar zijn geworden. We kunnen dit verhaal niet verifiëren, maar we houden het graag in stand!

Haaglanden Medisch Centrum
Haaglanden Medisch Centrum
Haaglanden Medisch Centrum
DsignMarking logo

Volg ons op social media

Nieuwsbrief

Laat je inspireren

Contact

Hangarweg 2
2241 TZ  Wassenaar
Nederland

+31 70 511 9999
info@dsignmarking.nl
Vacatures
Disclaimer